Idén kicsit másként szervezik meg a hagyományos nemzetközi gasztro fesztivált Montenegró népszerű városában, Tivaton – a rendezvény több hónapon át, apró programokkal várja majd a vendégeket.
Az első állomás június 4-én látogatható, amely során mindenféle sárga étel sorakozik fel a standokon, hogy az arra járók megkóstolhassák. A finomságok különlegessége, hogy mindegyik tartalmaz egészséges gyermekláncfüvet.
Ezzel is népszerűsítik az immunerősítő ételek fogyasztását, ami most különösen fontos a járvány megelőzése érdekében - írja a Montenegrói RTV.
A Zucenica fest elnevezésű rendezvényen minden évben mintegy 20 kiállító mutatja be ételeit, és több százan kóstolják meg a különleges ízeket: palacsintákat, desszerteket, szendvics-falatkákat, muffinokat. Hogy idén ne egyszerre érkezzen a nagy tömeg, több hónapra szórták szét a bemutatókat. Egészen november végéig lehet majd találkozni a fesztiválra kitalált ételekkel.
Mintegy száz fajta gyermekláncfűből készült finomságot mutatnak be a tengerparti városban. A kóstolgatás mellett a látogatók megismerkedhetnek az ételek receptjeivel, készítési eljárásával is. Sőt a helyi turisztikai hivatal egy kis filmet is összeállít majd a hagyományos gasztro-különlegességek készítéséről, amit a közösségi oldalukon is megosztanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.