Már a francia sztárséfek is az otthoni konyháikból okítanak

összefogás
PUBLIKÁLÁS: 2020. április 01. 13:30

Mivel éttermeik zárva vannak, a francia sztárséfek is elérkezettnek látták az időt, hogy beköltözzenek a virtuális térbe. Így a #milanokeepsoncooking hashtag alatt tömörülő olasz séfek mellett, most már ők is a saját konyháikból okítják a járvány miatt otthonaikba kényszerült franciákat.

Szezámos ropogós rák, római saláta ágyon Cyril Lignac konyhájából Forrás: Jerome Galland / Cyril Lignac / Facebook.com

Az első hivatalos koronavírus miatt elkészített tévéműsort Cyrill Lignac indította, aki jelenleg a francia gasztronómia legnépszerűbb alakja. A Tous en cuisine (Mindenki a konyhába!) című műsor a mindennapok ételeit és otthoni teendőit mutatja be az új koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején.

A műsor a tervek szerint addig tart, amíg az embereknek a veszélyhelyzet miatt otthon kell maradniuk. Az adást az M6 csatornán lehet megnézni 18:45-től, elősorban azoknak ajánlott, akik beszélik a francia nyelvet.

- magyarázta a séf.

Egy másik párizsi séf, Amandine Chaignot is online órákat tart. Ő egy egész pici konyhában dolgozik, elmondása szerint ha ő megoldja itt a főzést, akkor mindenkinek menni fog.

Alexandre Mazzia egy kétcsillagos étterem séfje Marsailles-ben, akit 2019-ben az év szakácsának választott a Gault & Millau gasztrokalauz. Most egy "apa, aki a gyerekeivel házi feladatot ír, sportol és főz". A közösségi médiában olyan átalakított recepteket tesz közzé, mint az a csokitorta, amihez nem kell lisztet szitálni, se tojást felverni, de mégis finom lesz, valamint olyan zöldlencse-salátát, amiben a kumkvat nevű apró kínai citrusfélét zöldalmával, a kesudiót pedig bármilyen más olajos maggal helyettesíthetünk. Megosztásai mellett a receptek leírása is szerepel, csak le kell fordítani például egy netes fordítóprogrammal.

Christophe Bacquie, egy három Michelin-csillagos étterem séfje szintén a közösségi hálón segít főzni a franciáknak. "A feleségem beszélt rá az Instagramra" - mondta a szakács, aki mediterrán fogásokra - köztük a narancsos, mézes és rozmaringos endíviára vagy a citromos-olívaolajos tortára - szeretné megtanítani az embereket. "Abból főzünk, amink van. Mindenkit ugyanúgy korlátoz a járvány, nekünk az a dolgunk, hogy példát mutassunk" - magyarázta.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.