Ezen a pizzakurzuson a kovászlaborossal is találkozhatnak

workshop
PUBLIKÁLÁS: 2020. március 06. 16:28

A Bake My Day pékségben rendezett workshop ideje alatt a nápolyi pizza minden csínját-bínját megtanulhatják, ahogy azt Mayer Zoli kovászlaboros is kitanulta. Ő adja át március 22-én a tudását mindazoknak, akik komolyan szeretnék venni a pizzát.

Forrás: Shutterstock.com

A tanfolyamon megismerkedhetnek majd kovászos és élesztős receptekkel; de az is biztos, hogy dagasztanak, buciznak, formáznak, sütnek és kóstolnak is majd a résztvevők. A pizzák pedig egy rendkívüli liszttel, az olasz Molini Pizzuti, kimondottan hosszú érlelésű pizzákhoz készített lisztjeivel készülnek – olvasható az esemény Facebook oldalán.

A ma pizzaként ismert kenyérféle Nápolyból ered és Raffaele Esposito pékmester nevéhez fűződik. Ő volt az, aki 1889-ben elkészített egy olasz nemzeti színű pizzát. A paradicsomszósszal, mozzarellával és bazsalikommal díszített pizzát Margherita di Savoia királyné tiszteletére készítette, és róla is nevezte el a piros, fehér és zöld nápolyi finomságot.

Az étel pozitív fogadtatásának köszönhető, hogy nem sokkal később megnyitott az első étterem jellegű pizzéria. A nápolyi Antica Pizzeria azóta már a nápolyi pizza szerelmeseinek zarándokhelye. A pizza workshopra kizárólag emailban lehet jelentkezni a [email protected] oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.