Gondoljanak bele milyen régóta szeretnének már egy profi szakácstól, egy jógatanártól, egy gasztrobloggertől vagy éppen egy péktől megtanulni valamit, de vagy a költségek, vagy a távolság, vagy az időpont állt Önök és a terveik közé. A karantén nem olyan dolog, amit minden nap örömmel vár az ember, de egyre inkább az érezhető, hogy az előnyünkre fordíthatjuk. És ebben társ a profi séf Olaszországból, a jógatanár Kalifornia államból, a gasztroblogger Franciaországból és a pék Budapestről.
Szadabfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék szintén megragadta a karantén-alkalmat és feltett egy kérdést a követőinek és mindenkinek, aki szereti a jófajta kenyereket és szívesen belevágna a kovásznevelgetésbe otthon.
Szabi kérdése így hangzott „Van e igényetek arra, hogy holnaptól távoktatásban, interaktív, közös, kovász nevelésbe kezdjünk és a végén kenyeret süssünk?" és a sok-sok válasz egyértelműen azt mutatta, hogy az embereknek van igénye rá. Sőt sokan mintha csak erre az alkalomra vártak volna, hiszen otthon már nevelgetnek és táplálnak pár elnevezett kovászt, csak a profi tanács kéne még hozzájuk.
A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a kovásztápláló online órákhoz kinek milyen lisztet kell beszereznie. Szóval aki csatlakozna Szabi, a pék kovásznevelő online kurzusához március 18-tól, az még szerezzen be vagy teljeskiőrlésű búzát vagy rozstlisztet, de lehet BL 80 fehér kenyérliszt is. A kovásznevelés 18 órakor kezdődik március 18-én Szabi Facebook oldalán, ahova pár perce minden szükséges hozzávaló felkerült egy friss posztban.
De ha más kovásszal foglalkozó gasztro-rajongók receptjeire is kíváncsiak, akkor ajánljuk figyelmükbe vegasztromania gluténmentes próbálkozásait. Bede Anna tanár, gasztroblogger, fotós és író azért kezdett bele az otthoni sütésbe, amiért sokan mások is, mert a boltokban nem talált megfelelő gluténmentes változatot, amit szívesen meg is evett volna. A kísérletezés végcélja a saját kovászos gluténmentes kenyér, amihez kapcsolódóan hamarosan indul a saját kovász nevelése. A folyamatokat az Instagrammon követhetjük majd figyelemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.