A Magyar Sommelier Szövetség két fordulóban rendezte meg a 2020. évi bajnokságát, melynek elődöntője a Neszmélyi borvidéken zajlott le. Az első fordulóban 8 sommelier küzdött meg egymással egy 30 kérdésből álló teszt és egy három körös borfelismerési feladat ideje alatt. A második részben a közönség előtt vörösbort kellett dekantálni, a bort leírni, végül 2 borhoz a legmegfelelőbb ételpárt kiválasztani.
A megmérettetés fővárosi döntőjén 3 sommelier maradt versenyben. Evans Victoria (Caviar&Bull), Angerman László (Onyx) és Tüü Péter (Laurel). A március elsejei döntőt a Gundel Étterem Erzsébet királyné báltermében rendezték. Itt a versenyzőknek a szakma minden aspektusát be kellett már mutatniuk: volt pezsgő kiszolgálás idegen nyelven, adott ételsorhoz teljes, meghatározott szempontú italsor ajánlás, vörösbor dekantálás, 3 különböző bor jellemzése, 5 párlat felismerése, terítési hibák azonosítása és illatminták felismerése - olvasható a Turizmus.com oldalán.
Végül a Magyar Sommelier Bajnokság bajnoki címét és a közönségdíjat is Evans Victoria, a budapesti Caviar & Bull étterem borszakértője nyerte el. Megelőzve ezzel az örökös magyar bajnokot, a háromszor is díjazott Tüű Pétert, aki így a második helyre került, valamint Angerman Lászlót, aki az Onyx Étterem sommelire-je és a harmadik helyen végzett.
A döntő előtt átadták a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díjait is. A hat éve alapított elismerésben ezúttal a Schieber Pincészet/Szekszárd (termelő), Kató András (kereskedő), a Macok Bisztró/Eger (vendéglátó), Viniczai Sándor (szakíró) és Horkay András (oktató) részesült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.