Kiderült ki lett az Év Bortermelője

bortermelő
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 06. 13:59

A Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon" cím nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményét, borainak állandó, kiváló minőségét, azok hazai és külföldi sikereit díjazzák vele. Összességében a termelő borszakmáért tett erőfeszítéseit is értékelik – olvasható a sajtóközleményben.

Koch Csaba a Hajós-Bajai borvidékről Forrás: Mohai Balázs

Koch Csaba idén hatodik alkalommal került a jelöltek közé. Családja 10 generáció óta művel szőlőt a Hajós-Bajai borvidéken, és Csaba sorsa tulajdonképpen a kezdetektől megpecsételődött. 4 éves korában már saját fröccsöspohara volt, amibe nagyapja mindig fél ujjnyi bort töltött, amit aztán annak rendje-módja szerint szódával húzott fel. A papa – aki egyben Csaba példaképe – később sem hagyott fel a terelgetéssel: érettségire két tized hektár szőlőt ajándékozott unokájának. Az unoka pedig nem okozott csalódást: előbb agrármérnöki, majd szőlész-borász szakmérnöki diplomát szerzett.

A Koch Borászat 2014-ben az Év Pincészete lett, ami saját szőlőtermesztési technológiájuknak, a „boldog szőlőnek" is köszönhető, illetve 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat, idén pedig a rangos CUECO – Best European Winery elismerést.

A díjért versengők közül, a jelölés során a hat legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben):

Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)
Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
Günzer Tamás (Villányi borvidék)
Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék)
Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.