Aki jó húslevesre és velőscsontra éhezik, az Buda felé vegye az irányt!

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2019. szeptember 25. 14:17

A Kés-Villa-Buda mozgalom megtervezésére 2019 tavaszán került sor. A cél az volt, hogy egy fedél alá gyűjtsék azokat a budai éttermeket, melyek egyenként is azon munkálkodnak, hogy a budai, polgári vendéglátást és a magyar konyhát népszerűsítsék. Az alapötlet, hogy a békebeliséget – már ami a rá jellemző étkezési kultúrát, nosztalgikus légkört illeti – visszahozzák a divatba; valamint megmutassák a fővárosban élő és a hétvégén Budapestre érkező közönségnek, illetve külföldi turistáknak, hogy még mindig van létjogosultsága a hazai tradicionális ízeknek a magas színvonalú vendéglátásban is.

Forrás: Pixeltaster / Kés-Villa-Buda

A Kés-Villa-Buda októberi témája: a HÚSLEVES (és a velőscssont)

A Kés-Villa-Buda projekt ötlete a Jardinette vendéglő tulajdonosához, Kálmán Zoltánhoz köthető, aki régóta szerette volna már a budai éttermeket egyesületbe tömöríteni a fentiek szellemében. Az alapító tagok a Jardinette, a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő, a Mezzo Music Restaurant, a Spíler Buda, a Náncsi néni vendéglője, a Földes Józsi vendéglője, a Hadik, a Schieszl Vendéglő és Borház – 1896, az Émile, a Kéhli, a Pasarét Bisztró és a Promontor Kertvendéglő.

Forrás: Pixeltaster / Kés-Villa-Buda

A projektben résztvevő egyesületi tagok minden hónapban kidolgoznak majd egy közös témát, amelyre mind a közösségi médiában, mind az éttermük állandó vagy időszakos kínálatában felhívják a figyelmet. Ételek, alapanyagok, történelmi emlékek és történelmi alakok – ezen kategóriák adják majd a témákat. A Kés-Villa-Buda első ilyen témája a húsleves lesz. A tyúkból, a kakasból, a marhából, esetleg fácánból készített húsleves, amit ki porcelánban, ki zománcos fazékban tálal majd.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.