Megújult belsővel és ízekkel nyitott meg a Margitsziget ismert étterme

megújult
PUBLIKÁLÁS: 2019. június 20. 16:46

A Margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve a felújításokról szólt. Először a vendégszobák és folyosók kaptak új arculatot, majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa recepció – kerültek sorra. A felújítások 3. ütemének záróakkordja pedig a Platán Étterem újjászületése volt.

Forrás: Danubius Hotels

A sajtóközlemény szerint a 270 vendég befogadására alkalmas étterem új dizájnja a funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek. Az étterem két fala üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot. Ezért a mennyezet hangelnyelő és akusztikus, a vastag, puha szőnyegborítás pedig fokozza ezt a hatást. Míg az étterem berendezésénél az ergonómikus szempontok domináltak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban a legfrissebb, előremutató trendek érvényesültek.

Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, így a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 50-es, 60-as évek dizájnkultúrájának hatása, például a kerek tükrök vagy a gömblámpák visszatérésével.

Forrás: Danubius Hotels

A dizájn mellett a konyhára, a gyógyszálloda egészségtudatos szemléletére is nagy hangsúlyt fekettek, így a korábbi kialakítástól eltérően a Platán Étteremben látványkonyhát is kialakítottak. Az étteremben pedig korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből is válogathatnak a vendégek.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.