Village Fooddal készülnek a Falumúzeumban

fesztivál
PUBLIKÁLÁS: 2019. május 13. 17:01

A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon 2019.május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit – írja az MTI.

A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják majd a látogatók. De nem csak a technológiákra, hanem az alapanyagokra is odafigyelnek majd a fesztiválon, sőt egyes ételek egészségesebb formát is kapnak. Így az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a menüsoron a "kicsit könnyített", korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába pedig kukorica kerül.

A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdei gyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett pedig savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül – mesélte a fesztivál szakács szakoktatója.

Nyitókép: Horváth Lilla Éva / Göcseji Falumúzeum / Facebook.com

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.