A Diósgyőri Vár olyan gasztronómiai időutazásra invitálja az érdeklődőket 2019. május 18-án, ahol megismerkedhetnek a középkori konyha remekeivel, megízlelhetnek egy hosszas kutatómunka után összeállított menüsort, és mindezt a Bükki borvidék boraival öblítheti le.
A „Kóstolj bele a középkorba" vacsorát megelőzi egy különleges vártúra is, melynek mottója: Így ittak ők – részegesek és bornemisszák a középkorban. A poharakat a király legkedvesebb boraival töltik meg a szervezők, melyeket Bűdi István borász személyesen mutat be.
A last minute jegyvásárlási határidő miatt érdemes gyorsan eldönteni, hogy van-e idejük egészen a középkorig utazni. A 6 000 forintos jegyek kizárólag elővételben, május 15-ig válthatók – írták a sajtóközleményben.
A programban benne lesz Dr. Lovász Emese középkori szakácskönyvének bemutatója a Lovagteremben, a már említett borkóstoló és bemutató, illetve a tárlatvezetés, ami elviszi a vendégeket a palota felső termeibe, ahol a vár népe mesél részegesekről és bornemisszákról, a hegy levének élvezetéről.
A vacsorát 20:45-re tervezték. Az édes-sós borkorcsolya mellé ízes középkori történetek is kerülnek, majd az asztalra érkezik az „Arany csirke" mentás zöldborsókrémmel és Mátyás király kedvencével (tejszínes torma mártás), friss cipóval. Az étkezést középkori híres-neves, fűszeres almás pite zárja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.