Világhírű nomád séf lesz Budapest vendége

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2019. március 26. 15:07

Az Eatwell X St.Andrea Restaurant – Négykezes Pop-up vacsora vendég séfje az a mexikói származású, finn Santiago Lastra lesz, akit 2015-ben a San Pellegrino a 10 legjobb fiatal skandináv szakács közé választott. A két időpontban, 2019. április 11-én és 12-én megrendezett eseményen Lastra a házigazdával, Barna Ádámmal főz majd együtt, akinek a konyháját átjárja a vidéki szellemiség, mely a nagyvárosi pompával ötvözve egyedi gasztronómiai élményt nyújt – olvasható a rendezvény Facebook oldalán.

Forrás: Eatwell‎ Budapest / Facebook.com

Santiago Lastra hitvallása, hogy mexikói szívvel, és mindig helyi, szezonális alapanyagokból főzi élénk és ízletes ételeit. Az elmúlt években vacsoraestekkel turnézta körbe Európát, ezért is nevezték el a nomád séfnek. Kulináris tudásának köszönhetően ezidáig 26 országba jutott el világszerte. Dolgozott már a spanyol Mugaritz étteremben is, ami jelenleg a világ 6. legjobbja. Skandináv útja során a koppenhágai Bror étteremben és a Nordic Food Lab-ben is megfordult. Most azonban lehet, hogy pont Budapest lesz útjának utolsó megállója, mert az a hír járja, hogy nemsokára megnyitja első éttermét. A Kol Restaurant London belvárosában kap majd helyet.

A budapesti pop-up vacsora menüsora:

Érkezés: 18:45, a vacsora kezdete: 19:00.

//Amuse bouche
//Pisztráng, chili, homoktövis taco
//Répa, retek, földimogyoró ceviche
//Marhanyelv, chirmole, újkrumpli
//Mangalica, répa, borsó
//Spárga, citrom
//Alma, körte, kukorica
//Petit fours

A vacsora ételsorának ára 28.000 Ft + 13,5% szervízdíj, amely tartalmaz 0,75 l ásványvizet és kávét. A jegy nem visszaváltható, de átruházható. További információkat és jegyvásárlási lehetőségeket a vacsora Facebook oldalán találnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.