A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A megmérettetés középpontjában ezúttal nemcsak a tehetségek és fogásaik állnak, hanem a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje is. Ennek oka, hogy napjainkban a gasztronómia hatása már túlmutat a konyhai kereteken.
A főzés művészetének élvonalbeli szereplői egyre inkább úttörő szerepet töltenek be, és sokan úgy tekintenek rá, mint egy eszközre, amivel társadalmi változásokat lehet elindítani. A versenyre február eleje óta lehet jelentkezni egészen április 30-ig – olvasható a verseny sajtóközleményében.
Idén először a S.Pellegrino Young Chef díjon kívül három másik díjat is átadnak a szervezők. A Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjjal a FineDiningLovers.com online közössége jutalmazza meg azt a fiatal séfet, aki a leginkább képes megmutatni személyes hitvallását az elkészített ételén keresztül. A S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője dönt. A nyertes fogásnak azt az elvet kell követnie, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik.
Végül a harmadik díj az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj lesz, melyet a világ 50 országát képviselő mentorok által megszavazott győztes fogás kaphat meg. Az étel lényege, hogy a különböző kultúrák közötti kapcsolatokat tükrözze, és globálisan közelítse meg a konyhaművészetet.
A Young Chef nyertesei rendkívüli lehetőséget kapnak, hogy nemzetközi ismertséget és jelentős szakmai presztízst szerezzenek. A győztesek emellett a jövőben meghívást kapnak a márka éves, a világ több pontján zajló exkluzív eseményeire, beleértve a későbbi Young Chef versenyekhez kapcsolódó rendezvényeket is.
Aki elég tudást és elszántságot érez magában a versenyhez, az nézzen utána a pontos kiírásoknak a sanpellegrino.com, vagy a facebook.com/SanPellegrino/ oldalon, ahogy anno Alessandro Rapisarda, a S.Pellegrino Young Chef 2016 olasz finalistája; Sándor Rodrigo a 2016-os kelet-európai verseny győztese és Mojmir Marko Siftar a Young Chef 2017-2018 kelet-európai elődöntőse is tette.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.