A Millers Fish & Chips családi vállalkozást Haxby városában találják, Észak-Yorkshire megyében, de a híre olyan nagy, hogy egész Nagy-Britanniából elzarándokolnak ide a fish&chips imádók.
Most azonban egy olyan étellel álltak elő, ami először könnyekre fakaszt, aztán talán még a porral oltót is elő kell venni a sarokból. Így mielőtt bárki megkóstolná halálosan erős panírba forgatott sült halukat, alá kell írnia egy beleegyező nyilatkozatot, miszerint a bisztrót nem terheli semmilyen felelősség, ha a vendég tüzet hányna – írták a Lonely Planet oldalán.
A négygenerációs halbisztrót apa és fia, Nick és David Miller vezetik, és 2018-ban elnyerték a Nemzeti Fish & Chips-díjat, mint Nagy-Britannia kedvenc chipsezője, ahol a halak fenntartható forrásból érkeznek. De a díjazás után nem ültek tétlenül, és ismét kitaláltak egy kísérleti ételkreációt, egy eszementen csípős sült halat, amit Fire eating fish-nek, azaz Tűzevő halnak hívnak.
A 7.50 euróért (körülbelül 2300-2700 forint között) kapható étel panírjába a következők kerültek: csípős chilli por, szárított piros Birds Eye chilli, cayenne bors, csípős paprika, chilli-, chipotle-, ancho chilli pehely és csípős szósz, illetve a ropogósság érdekében a bisztro sajátmárkázott trinidadi skorpió chillivel ízesített hullámos chipse apróra törve, ami a szakértők szerint a világ legcsípősebb burgonyaszirma. Viszont ami érdekes, hogy azok szerint, akik már túlélték a kóstolását, még ennyi csípősség mellett is érezhető a hal finom húsának az íze. A porral oltó azért mindig készen áll az asztalok mellett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.