A Zuglói Kenyérközösség programon, amit 2019. február 23-án, szombaton délután, a zuglói AZTA Kézműves Közösségi Műhelyben szerveznek, az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a közösség első kistermelőivel, akik elhozzák az egészséges, allergének szempontjából biztonságos élelmiszereket kóstolásra, és a köztes kereskedelmi lépcsőfokok nélküli vásárlásra.

Forrás: Eszter Kethelyi/‎Tavaszváró kistermelői kóstoló/facebook.com

De egy átlagos piacozás helyett, ezen a közösségi napon jobban képbe kerülhetnek a hazai kistermelők munkáját illetően, megtanulhatják, hogyan legyenek tudatos vásárlók és miként tudnak egyre inkább a hulladékmentesség felé haladni. A Tavaszváró kistermelői kóstolón a termelők és a vásárlóközösség megoszthatja egymással a tapasztalatait, de közben finom kenyereket, sajtokat és házi szörpöket is kóstolhatnak, ki cukorral, ki szteviával készültet.

A Pusztán Kézműves Sajtműhely sajtjai, Nagypirit Forrás: Adél Csernovitz‎/Tavaszváró kistermelői kóstoló / facebook.com

A kiállítók között lesznek, akik lenvászonból és kendervászonból készült kenyérkendőkkel, kenyérzsákokkal is készülnek majd, így aki vásárolni szeretne az készüljön saját táskákkal, mert a hulladékmentesség érdekében nem lesznek a piacnapon nejlonzacskók. De, aki helyben varrna magának kenyeres-, vagy éppen gyümölcsös vászontáskát, arra is lesz lehetőség egy kis meglepetés workshop keretében – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.