Kurkó Zsolt, a magyar sushi étterem séfhelyettese kiválóan szerepelt a Washoku World Challange tokiói döntőjén, és a 2019. január 29-én zárt versenyen megszerezte a megtisztelő negyedik helyet. Miután 2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult a magyar séf, azzal a céllal indult Japánba, hogy megmutassa a tudása legjavát. Tehetségét 2019. január 28-29-én mérte össze a többi válogató nyerteseivel – olvasható a sajtóközleményben.
A döntő végeztével a zsűri külön kiemelte, hogy Zsolt ételeinek minden egyes eleme különleges ízvilággal rendelkezett. A bírák egyébként minden apróságra figyelnek ezeken a versenyeken. Semmi nem kerüli el a figyelmüket, a legapróbb hibák is változtathatnak az eredményen. "A riválisaim nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött, hatalmas küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! – jegyezte meg a magyar séf.
A verseny ezúttal is egy szakszemináriummal kezdődött, amit közös alapanyag-beszerzés követett, a következő napokon pedig megkezdődött az előkészítés és a főzés: az első napon egy nimono leves elkészítése volt a feladat, mely a tradicionális, többfogásos japán étkezés, a kaiseki legfontosabb fogása, meghatározott zöldségekkel ízletes alaplében tálalva. Január 29-én került sor a főételre, mely egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott kóstolómenü-szerű fogás volt. Az apró, szezonális falatokat egy különleges, szögletes, tradicionális lakkozású dobozban, összefoglaló nevükön shikki-ben (lakkozott edény) tálalták.
A bírák az ételek végső kóstolásán túl figyeltek az ételek elkészítésére is: a versenyző technikai tudására, higiénikus munkavégzésére, japán gasztronómiai ismereteire és persze kreativitására is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.