Bocuse d'Or – Már versenyben van a magyar csapat

Bocuse d ’ Or
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 29. 10:30

Pohner Ádám és a magyar csapat ma reggel 8:10-kor kezdte meg a munkát a versenyboxban. A hírek szerint a csapat magabiztosan dolgozik, de a zsűrizésben történt egy változás. Az eredeti felállás szerint Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke zsűrizte volna a hústálakat a szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében, de hirtelen megbetegedése miatt nem tudja betölteni ezt a szerepet; legalábbis a keddi napon semmiképpen. Ezért a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás vette át – írták a Magyar Bocuse d'Or Akadémia kedd reggeli sajtóközleményében.

Kora reggeli nagy munkában Forrás: Bocuse d'Or/facebook.com

És nem csak ez volt a meglepetés. Amint már korábban is írtuk itt az oldalon, idén a szabályzaton is változtattak a szervezők, ugyanis 2019-ben nem egy meglepetés alapanyaggal kellett szembenézniük a csapatoknak, hanem a chartreuse elkészítésével.

Team Hungary, reggel 8:10-es kezdéssel Forrás: Bocuse d'Or/facebook.com

A 24 döntős csapatnak ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel készül. A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtolt. A tizenkét versenyző ország listáján a magyarok kezdtek másodikként, olyan esélyesek között, mint az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata.

Nyitókép forrása: Le Fotographe / Bocuse d'Or / facebook.com

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.