Fiatal séfeknek és a jövő profi séfjeinek hirdetett 2019-re is catering versenyt az Ethic Ocean szervezet, melynek fő célja, hogy megőrizze a tengeri forrásokat, és erre sarkalja a fogyasztókat is. A túlhalászott halak, kagylók és rákok, valamint a fogyasztók között pedig ott állnak a séfek, akik összekötő kapcsot jelentenek közöttük. Ezért a következő generációnak kulcsszerepe van abban, hogy a fenntartható vagy kevéssé ismert fajok fogyasztását promótálja - írta a Turizmus.com
Az Oliver Roellinger gasztronómiai versenyre magyar séfek jelentkezését is várják, fiatal profi séfek, és tanuló séfek kategóriában. A feladatuk viszont megegyezik: a versenyre egy gourmet-, és egy "házias" jellegű, otthon is elkészíthető recepttel jelentkezhetnek, amelyekhez egy fenntartható halfajt, kagylót, rákot vagy algát kell felhasználniuk. A gourmet fogásra 2 óra 30 perc áll rendelkezésükre, a "házias" ételre pedig 30 perc.
A versenyre jelentkezési lapot és részletes szabályzatot ezen az e-mail-címen lehet kérni: [email protected]
Jelentkezési határidő: 2019. április 1. éjfél
A versenyt fiatal (35 év alatti) séfek számára 2019. augusztus 4-én tartják Párizsban.
A tanulók (származási országuktól függően) 2019. március 13-án Budapesten, március 20-án Franciaországban és március 28-án Valenciában mérhetik össze tudásukat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.