2019-ben januárjában ismét Lyonban rendezik meg a Bocuse d'Or döntőjét, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Vitkor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli majd. A nagy döntő előtt azonban Budapesten, a Stand Étterem konyhájában lehet számítani egy kis örömfőzésre. November 8-án ugyanis Ádámék mellé 2 norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.
Johannessen 2009-ben vett részt először részt a Bocuse d'Or versenyen, amit Geir Skeie commisa-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőt nyerte meg, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d'Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később pedig ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a.
Széll Tamás pedig a legsikeresebb közép-európai Bocuse d'Or versenyző, aki első versenyzésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később már hatalmas bravúrral nyerte meg a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – megszerezte a negyedik helyet, és a legjobb hústálért járó különdíjat.
Aki tehát egy életre szóló, jótékonykodással egybekötött gasztronómiai élményre vágyik, annak a november 8-ai esemény szervezői azt tanácsolják, vegyenek mielőbb vacsorajegyet (ennek támogatói ára minimum 100 000 forint), így közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d'Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.
A november 8-i vacsora menüsora pedig így néz ki:
♦ Kreinbacher Prestige Brut Magnum
Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
Sült zeller consommé, fürj tojás
♦ Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
Domaine Huet L' Echansonne Le Mont, Sec 2014
♦ Csirke, vargánya, csicsóka
Szepsy István, Úrágya Furmint 2015
♦ Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016
♦ Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
St. Andrea, Merengő 2009
♦ Alma, mandula, citromverbéna
Demeter Zoltán, Late Harvest 2017
♦ Petit fours, azaz mini édességek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.