A technológia és a gasztronómia szerelemgyerekeként olyan burgerező született itt, ahol robotok állítják össze a hatdolláros hamburgereket – írja a Lonely Planet News.
A Creator nevű hely titokban kilenc éven át készült, és a minap nyitott meg San Francisco SoMa negyedében. A három alkotó, akik 2012-ben alapítottak céget a robotgasztro vonal felfuttatására, nem robotként utalnak az új szakácsra, nem inkább "gasztronómiai eszközként", hiszen a burgerező azért nem hiányoznak az emberek.
A paradicsomot a gép ügyesebben szeleteli, mint az ember, de a rendelésfelvételt azért az élőlények még jobban csinálják. Az alapítók célja az, hogy a szó szerint "gépies" konyhai munkát a gépre bízzák, de a humán faktor továbbra is megmaradjon.
Az ízélmény elsődleges szerepet kapott a vállalkozásban. Ezt aláhúzandó a Momofuku és a Chez Panisse éttermek Michelin-csillagos séfei működtek együtt a Disney Imagineering, a NASA és a Telsa szakembereivel, hogy megalkossák ezt a 4,2 méter hosszú robotpultot. Az eszköz 350 érzékelőt és húsz számítógépet használ fel ahhoz, hogy óránként 130 burgert állítson elő. A robot a húst maga darálja és süti is, ráadásul mindezt a vendég szeme előtt.
A vendégek egyébként négy burgervariáció közül választhatnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.