Elkészült a világ legnagyobb panettonéja Milánóban

Milánó
PUBLIKÁLÁS: 2017. december 21. 15:06
A karácsony Olaszországban elképzelhetetlen panettone nélkül. A kuglófban hagyományosan szárított gyümölcsök és kandírozott citrusfélék találhatók. Néhány napja a San Gregorio gyár elkészítette a rekordert: egy több mint 180 centiméter magas panettonét.

A San Gregorio cukrászat hetente kétszáz panettonét szállít New York-ba a népszerű édességből, mely nem olyan régen van szokásban, mint gondolnánk: csupán a 20. század közepén terjedt el – írja a Condé Nast Traveler.

A 140 kilogrammos rekordert a II. Viktor Emmánuel bevásárlóközpontban állították fel, majd 1200 szeletre vágták.

Ezzel kínálták meg az arra járókat, akik ingyen fogyaszthatták el a különlegességet, melyet ezúttal egy kicsit szárazabbra hangoltak a készítők, máskülönben nem állt volna meg.

Épp díszítik a rekordert Forrás: AFP/Marco Bertorello

A panettonét nem olyan egyszerű elkészíteni, mint itthon egy kuglófot:

a teljes készítési folyamat 32 órát vesz igénybe – és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezt megelőzi egy egyhetes kelesztési folyamat. A világ legnagyobb panettonéjénak elkészítéséhez a San Gregoria cukrászainak speciális sütőre volt szüksége: a belseje több mint hatvan centiméter magas volt. Ráadásul a szokottnál is alacsonyabb lángon kellett sütni a tésztát, nehogy nyers maradjon a belseje.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.