A San Gregorio cukrászat hetente kétszáz panettonét szállít New York-ba a népszerű édességből, mely nem olyan régen van szokásban, mint gondolnánk: csupán a 20. század közepén terjedt el – írja a Condé Nast Traveler.
A 140 kilogrammos rekordert a II. Viktor Emmánuel bevásárlóközpontban állították fel, majd 1200 szeletre vágták.
Ezzel kínálták meg az arra járókat, akik ingyen fogyaszthatták el a különlegességet, melyet ezúttal egy kicsit szárazabbra hangoltak a készítők, máskülönben nem állt volna meg.
A panettonét nem olyan egyszerű elkészíteni, mint itthon egy kuglófot:
a teljes készítési folyamat 32 órát vesz igénybe – és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezt megelőzi egy egyhetes kelesztési folyamat. A világ legnagyobb panettonéjénak elkészítéséhez a San Gregoria cukrászainak speciális sütőre volt szüksége: a belseje több mint hatvan centiméter magas volt. Ráadásul a szokottnál is alacsonyabb lángon kellett sütni a tésztát, nehogy nyers maradjon a belseje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.