Kíváncsi, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik a legjobban egy testesebb barna? Az ország második sörgasztronómiai fesztiválján minden kérdésre választ kaphat - sőt meg is kóstolhatja a legjobb párosításokat.
A felejthetetlen kulináris élményekre vágyó, született gourmet-t és a hétköznapi gasztrokalandorokat egyaránt sok szeretettel várják a különleges sör-étel párosítások hetén. Október 9. és 15. között országszerte tizennégy étteremben ízlelhetjük meg a különös gonddal összeállított menüket. Az egyedi sör-étel kombókat minden étterem a saját stílusának megfelelően készítheti el, nincs különösebb megkötés. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak - írja a Turizmus Online.
Az utóbbi évek gasztroforradalma a hazai sörfogyasztásra is komoly hatást gyakorolt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott "Sör mi több" rendezvénysorozat egyik fő célja, hogy tovább népszerűsítse a sörkultúrát és a hozzá kapcsolódó kulináris élvezeteket.
„Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre" – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
Kedvcsináló gyanánt nézze meg a tavalyi rendezvényről készült kisfilmet:
A résztvevő éttermek idei listáját itt találja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.