Gondolta volna? Komáromban kell keresni a világ egyik legfinomabb csokoládéját

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2017. október 05. 15:46
Gondolta volna? Komáromban kell keresni a világ egyik legfinomabb csokoládéját.

A gasztronómia egyik legnagyobb presztízsű díját, a „gasztronómiai Oscar-díjnak" is nevezett elismerést vehette át egy komáromi csokiműhely lelkes vezetője, Papp Vargha Katalin a londoni Great Taste Awards 2017 versenyen.

Egy mindenre elszánt fiatal nő a tűsarkú cipőt és a kiskosztümöt cserélte le a csokiért. Évekkel ezelőtt Brüsszelben ejtette rabul a csokoládé, ahol marketing-kommunikációt tanult - írja a Turizmus Online.

„Nagyon szeretek járni-kelni a világban, és mindig mindent ízlelni, kóstolni, szaglászni. Innen jönnek folyamatosan az inspirációk. Eszem valamit, ami annyira ízlik, olyan jó a fűszerezése, hogy megpróbálom valahogy csokiba forgatni. Általában így keletkeznek ez a kreációk" – mondta.

Fotó: Chocomaze / Facebook

Különleges édességeit kezdetben otthon, a konyhában kísérletezte ki. Idővel aztán manufaktúrát indított Chocomaze néven, és egyedi kreációinak köszönhetően beindult az üzlet; számos elismerést gyűjtött be, és ma már az egész országban ismerik kézműves remekeit.

A 2017-es gasztro-Oscart egy Alto del Sol fantázianevű kézműves csokoládéval nyerte el, ami egy perui termőterület szelektált csokoládéja, tonkababbal és aridongyümölccsel fűszerezve. A csokiműhely egyébként két évvel ezelőtt is begyűjtött már egy elismerést a Great Taste Awards zsűrijétől - akkor egy vörösborhoz készült, Pinot Noir elnevezésű csokoládéköltemény vívta ki az elismerést.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.