Tizenhat egri étterem, cukrászda és kávézó vállalkozott arra, hogy kitalálják, megsütik és megfőzik a szerintük Egerre jellemző főételt, desszertet és kávéitalt. Összesen 27 egri ételt és italkülönlegességet dolgoztak ki, hogy aztán vendégeikkel szavaztassák meg közülük a legegribb tányért és poharat.
Volt, aki a helyi termelők termékeire építette a fogását, míg más inkább a névadásban tisztelgett Eger történelme előtt. De a fogások között találni olyat is, amely a török időket idézi fel, vagy egy komplett szimbólumrendszerben ábrázolja Eger domborzatát és épületeit a tányéron. A szervezők az elkészítéshez mindössze két feltételt kötöttek: az ételeket friss, helyi termelőktől származó alapanyagokból és új receptúra alapján kellett készíteni.
A kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze az egri gasztronómiát és felhívja a figyelmet a helyi specialitásokra. Kóstolni és szavazni április végéig lehet, utóbbit ezen az oldalon keresztül. A szavazatokat összesítve májusban derül ki, hogy hol és milyen néven kell keresni Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.