Először nyert díjat az alföldi gulyásleves

Magyarország
PUBLIKÁLÁS: 2016. december 14. 11:44
Először nyert díjat az alföldi gulyásleves.

A "gulyás a legmagyarabb étel" mondását sokan ismerik, és sokan egyet is értenek vele. De a hivatalos elismerés, bármennyire is meglepő, idáig még hiányzott. A Terra Madre Világnapon azonban elnyerte a Hagyományok, Ízek, Régiók védjegyet - írja a Turizmus.com.

A Földművelésügyi Minisztérium 1998-ban az Európai Unió Euroterroirs kezdeményezéshez csatlakozva indított egy programot Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) elnevezéssel, hogy létrehozza Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek gyűjteményét. Az így összegyűjtött termékleírásokat azóta is nemzeti kincsként kezelik. Ebben a gyűjteményben jellegzetesen magyar, illetve különleges regionális élelmiszeripari termékek (zöldségek, gyümölcsök, húsipari termékek, sütőipari termékek, italok, tejtermékek, édesipari, cukrászati, és malomipari termékek, fűszerek és száraztészták), továbbá növény- és állatfajták szakmai-történeti leírása kapott helyet.

Jelenleg hetvenkilenc termelő, összesen 154 termékének van HÍR díja, de ebbe sorba tartozik most már az Alföldi marhagulyás csipetkével receptje is, amit a Magyar Gulyás Gasztro-Turisztikai Egyesület nyújtott be a pályázatra. Az egyesület elnyerte a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért pályázat oklevelét is.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.