A legdögösebb vörösök érkeznek az őszi Főzdefesztre

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2016. szeptember 09. 17:05
A komlózott vörös sör a sztár a 12. Főzdefeszten, amelyre a Városligetben kerül sor szeptember 9-11. között. Faszénen sült pisztráng, orosz street food és vegán burger is szerepel a söröket kísérő ételek között.

A vörösök már a spájzban vannak: Armando_otchoa először hozza a Főzdefesztre a Marshall nevű juharsziruppal felturbózott Red Ale-jét. A Hübris Aranyláza júniusban lagerként debütált, most viszont egy trükkös csavarral igazi vörösként tér vissza. Az Etyeki Sörmanufaktúra kifejezetten a Főzdefesztre főzött Másik nevű amerikai Amber Ale sörkülönlegességével érkezik. A Stari Sörfőzde számára a vörös sör nem új terep, hiszen már több mint tíz évvel ezelőtt is főztek Tapolcán vöröset. Szokásos sörein kívül hozza az idei év újdonságait is: Stari Fekete Ribizlit és az American Hop Star-t.

Főzdefeszt

A Kapucinus is beszáll a vörös sörök igehirdetésébe: Frau Luther Asszony nevű sörük mellett először érkezik Budapestre a levendulás búzasörük, a Kapucinus Levander.

Az Ikkona két teljesen új sört izzít a fesztiválra: Crazy Mama búzasörüket most először csapon is megízlelhetjük, a beszédes nevű Red Virgin IPA pedig egy most debütáló főzet, ami a 12. Főzdefeszten készül elveszteni szüzességét.

Az idén ősszel létrejött Főzdepark tömörülés ötven négyzetméteres sátrában nyolc főzde csoportosul majd: a MONYO, a Mad Scientist, a Horizont, a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és az először kivonuló HopTop Brewery, melyek összesen negyvenféle sört vernek csapra, hogy megmutassák, szerintük mi is a kraft.

Ételfronton a Tésztafeszítők hagyományos lángossal, valamint szalagos fánkkal csábítanak, a Bombaburger különleges vegánhamburgerrel készül, a Lakatos műhelyben az extrém összetevőkkel feltupírozott házi sertéskolbászoké a főszerep. Az év foodtruckjának választott Babuskánál ízletes és hagyományos orosz fogásokat rendelhet, a tavaly útjára indult Waffel Land oreos, macaronos vagy az olaszfűszeres waffeljét most a Főzdefeszten is letesztelheti. Először érkezik Budapestre a Spíz halas; a faszén felett sült pisztráng és markéla a régi hagyományokat idézi meg, hogy pár napra a Városligeti Napozórétre varázsolja a srégen parázson sülő halak balatoni hangulatát.

A szervezők visszatérnek a kényelmesebb és elegánsabb fesztiválkártyás rendszerhez, mindamellett az érintéses bankkártyáját is használhatja a fesztivállátogató.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.