Különleges ízek, ínycsiklandó gasztro-kalandok

Debrecen
PUBLIKÁLÁS: 2016. június 10. 10:54
Egy kirándulás savát-borsát mindig az ételkülönlegességek jelentik. Az igazi gasztro-kaland Debrecenben egy kóstolással kezdődik, ám egy életen át emlékezetes marad a hajdúsági konyha különleges, fűszeres, semmivel össze nem hasonlítható ízvilága. (x)
Hirdetés

Sehol máshol nem lehet autentikusabb a magyar konyha, mint Debrecenben és a Hortobágyon, ahol az ételek minden alkalommal és tálalásban összetéveszthetetlenül egyediek, akár hagyományosan, bográcsból, egy fine dining étteremben, sietve egy street food bisztróban vagy egy gasztronómiai fesztiválon kóstolják őket.

Debrecenben még a tányér is ehető, persze csak ha mézes. Az eredeti, kizárólag Debrecenben és ütőfával készült mézeskalács nem csak finom, de szép ajándék is. Július 30-31-én a Debreceni Mézeskalács Fesztiválon minden formában és ízben megkóstolható a mézeskalács, miközben a mézhez és mézeskalácshoz kapcsolódó különféle programok nyújtanak további szórakozást.

Forrás: Travelo
Forrás: Travelo
Fotó: Marci
Fotó: Janos L Mathe
Fotó: Borbely Tamas maskep.borbelygma
Forrás: Travelo
Forrás: Travelo

Míg a jó ebédhez szól a nóta, Debrecenben a bort jazz kísérettel élvezhetik azok, akik ellátogatnak augusztus 4-7. között a Nagyerdei Parkban rendezett Debreceni Bor és Jazz Napokra. A hamisítatlan gastro-jazz jamboree igazi táplálék testnek és léleknek.

Debrecen azon különleges városok egyike, melynek nevéhez íz is párosul. A debreceni kolbász annyira ízletes, hogy rögtön párban adják. Bár a világon sok helyen árulnak „Debrezinert", az igazi, mely nem puha, nem kemény, nem száraz, nem zsíros, kellemesen lédús és roppanós, mégiscsak Debrecenben érhető el egyedül.

A Debreczeni Zamat Fesztiválon szeptember 23-25-én a debreceni kolbász az ország legjobb pálinkáival és a hazai könnyűzenei élet legjobbjainak éjszakába nyúló koncertjeivel alkot majd kihagyhatatlan párost.

Forrás: Travelo
Forrás: Travelo
Fotó: Marci
Fotó: Janos L Mathe
Fotó: Borbely Tamas maskep.borbelygma
Forrás: Travelo
Forrás: Travelo

A helyi specialitások közül kötelező még a debreceni töltött káposzta. Persze ahány táj, annyiféle változat. A debreceni töltött káposzta egészben savanyított káposztalevélből készül, melyet aprókáposztán tálalnak és végén debreceni páros kolbásszal koronáznak meg. Debrecenben nem csak a káposzta töltött, egy egész hétvége kell a különféle hagyományos töltött ételek bemutatásához. A szeptember 16-18-án megrendezendő Töltött Ételek és Debreceni Zenekarok Hétvégéje töltve lesz minden jóval, látványkonyhákkal, hangulatos zenei aláfestéssel, és szórakoztató műsorokkal.

További ízletes élményekért, gasztronómiai fesztiválokért látogasson el a www.iranydebrecen.hu oldalra!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.