Kóstoljon Michelin-csillagos halat és vadat!
Május 12. és 15. között több mint 120 kiállítóval - köztük az öt budapesti Michelin-csillagos étterem standjaival - várja az érdeklődőket a Millenáris parkban a Gourmet Fesztivál, melynek fókuszában ezúttal két alapanyag: a hal és a vad lesznek. A kiállítók ezúttal is csak meghívással kerülhetnek be; a csúcséttermek, cukrászdák, kávézók, pékségek, borászatok, pálinkafőzdék és sörmanufaktúrák kínálata mellett pedig a gasztroszínpad programjai és workshopok várják a látogatókat.
A belépő ára számos ajándékot és programot magában foglal. A gasztroszínpadon az érdeklődők megismerkedhetnek például a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, megismerhetik a Bocuse d'Or magyar csapatát vagy megtudhatják, hogyan kell szakszerűen kardhalat bontani. Újdonságként kerültek a programba a Gourmet workshopok, melyeken az előzetesen regisztrált vendégek számos mesterfogást leshetnek el. Ezen a fesztiválon ráadásul hazánk első régiós borát, a BalatonBort is megkóstolhatják.
Igyon csapolt belga sört!
Saison, lambic, sour ale - negyvenhárom belga sörfőzde 205 sörét, köztük 61 fajta csapolt sört kóstolhatnak május 13-án péntektől május 15-én vasárnapig a Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben. A kiváló sörök mellé a látogatók sörkorcsolyaként fogyaszthatnak házi kolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is. A Bálna előtt álló prémium hamburgerekkel és az elmaradhatatlan belga hasábburgonyával várják a látogatókat. Desszertként belga csokoládék közül válogathatnak vendégek.
A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat, az előre váltott jeggyel érkezők pedig egy pohár sört is ajándékba kapnak. Szombaton és vasárnap délután a Városház tér és a Bálna között fél óránként közlekedő városnéző buszjárattal is megközelíthetik a fesztivál az érvényes belépőjeggyel, vagy fesztiválpohárral rendelkezők. A rendezvényről további információk találhatók az esemény honlapján.
Pincetúrázzon Mádon!
A pünkösdi hosszú hétvégén, május 14. szombattól május 16. hétfőig naponta 10 és 17 óra között a mádi Holdvölgy borászat pincerendszerében kincskereséssel egybekötött borkóstoló séta várja a látogatókat. A másfél órás séta alatt jókora szakaszokat lehet bejárni a legrégebbi, öt-hatszáz éves pinceágakban éppúgy, mint a következő századokban hozzáépített járatokban.
A kalandos föld alatti túrán térképes kincskeresés vezeti el a borrajongókat a pincében a hordók között elrejtett, kóstolásra kikészített palackokhoz. A pünkösdi kóstolósorban összesen öt különböző bor szerepel, közöttük hazai és nemzetközi borversenyek aranyérmesei. A kóstolóprogram végén a vendégek bepillantást nyerhetnek a Holdvölgy borászatába is, ahol a tradicionális szőlőművelés eredménye találkozik a legmodernebb borászati technológiával. Bejelentkezés és időpont-egyeztetés: [email protected].
Bulizzon Szegeden!
Mert, hogy a szegediek is ezt csinálják! A borrendek felvonulásával kezdődik május 13-án, pénteken a XXII. Szegedi Borfesztivál és a Szeged napját köszöntő ünnepségsorozat, amelyen másfél héten át tíz helyszínen kétszázötven program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat. A tíz napig tartó borfesztiválon százötven pincészet kínálatából kóstolhat a több tízezer látogató. A gasztronómiai fesztiválon az ország összes jelentős pincészete képviselteti magát Tokajtól Villányig, valamennyi hazai bortermő vidékről.
A borászok mellett vendéglátósok, sajt-, pálinka-, lepény-, lángos- és édességárusok is kitelepülnek. A Gasztroudvar a Klauzál téren épül, ahol házilag készített, kézműves sörökkel is megismerkedhetünk. És amíg a Tiszán sárkányhajó-viadalt rendeznek, amelyen sokak mellett a város sportegyesületei mérik össze erejüket, addig május 15-én Szeged nevezetességeit is érintő félmaraton futóversenyt tartanak.
Féláron falatozhat a street food árusoknál
Tavaszi kiadással jelentkezik újra a Street Food Éjszakája, amely a népszerű első, decemberi alkalom után ezúttal a friss ízekre és a nyakunkon lévő nyárra koncentrál. Ennek megfelelően május 13-án kézműves sörrel vagy kézműves üdítővel kiegészített tavaszi menüvel, ételkülönlegességekkel, és 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel várnak minden érdeklődőt a fővárosi street food árusok.
A felállás ugyanaz, mint az első alkalommal: nem egy helyre gyűlnek a street food-osok, hanem mindegyikük a saját üzlethelyiségében kínálja majd a megszokott étlap mellett a ropogós tavaszi fogásokat. Már délután 6-tól meg lehet rohamozni az akcióban résztvevő helyeket, akik általánosságban éjfélig tartanak majd nyitva, ám ez egyes esetekben eltérő lehet. Ezért, illetve a kedvezmények és menük előzetes feltérképezése miatt is érdemes előre informálódni a lehetőségekről ezen az oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.