Profik készítik a debrecenit az ingyenes kolbászfeszten

Debrecen
PUBLIKÁLÁS: 2016. május 19. 10:28
Június 11-12-én lesz a Debrecziner Gourmet Fesztivál, ahol a debrecenit számos "értelmezésben" készítik el nívós éttermek séfjei. A helyszín a debreceni Nagyerdő.

Nehéz olyan ételt vagy italt találni, ami nem kapott saját fesztivált, és természetesen a debreceni sem maradhat ki a sorból. A kétnapos fesztiválon 25 étterem - ebből tíz debreceni - mutatja be, mit lehet kihozni egy debreceniből, és természetesen szakmai rendezvények és koncertek is lesznek.

Fotó: Debrecziner Gourmet

"A rendezvénynek az a célja, hogy megmutassuk, hogy bár a debreceni pároskolbász a jól ismert köntösben, azaz sülve vagy főve, mustárral is nagyon jó, de ezen kívül számos más értelmezése lehetséges" – mondta a Dining Guide-nak Balogh Károly, az Ikon Étterem egyik tulajdonosa. "Minden étteremnek a saját stílusában lesz lehetősége bemutatni ezt a klasszikust, lesz például fine dining változat vagy pizzás verzió is."

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hamarosan induló debreczinergourmet.hu oldalon lehet majd. További információ az esemény Facebook-oldalán található.

KIÁLLÍTÓK

Anyukám Mondta (Encs)
IKON (Debrecen)
Első Mádi Borház (Mád)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Butifarring (Budapest)
Maszek (Debrecen)
Manga Sushi, Wok & Grillbár (Debrecen)
Hortobágyi Csárda (Debrecen)
Tuba Tanya (Nagyhegyes)
Mirage (Hajdúszoboszló)
Húsmanufaktúra (Debrecen)
(a lista még nem teljes)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.