Alaszkai vadlazac és argentin marha hátszín is lesz a Shakespeare Bál asztalain

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 14. 16:13
Nyáron már kompletten átalakították a Magyar Állami Operaház gasztronómiai kínálatát, jövő februárban pedig a Shakespeare Bál ízeiért is a Zsidai Gasztronómiai Csoport felel.

A bál teljes gasztronómiai koncepciója a felfedezések korának bemutatására épül. A legkiválóbb alapanyagokból készülnek ételkombinációink, a felfedezett kontinensek ízeinek jegyében. Az ország egyik legjobb séfje, Litauszki Zsolt kreatív séf vezetésével és iránymutatásaival kialakított ételsor része a házi pácolású alaszkai vadlazac, a perui polip ceviche, az argentin marha hátszín, valamint a magyar kézműves kecskesajt mousse - olvasható a közleményben.

Ígéretük szerint a fizetős ételpultok kínálatának kialakításával a reneszánsz királyi udvarok színvonala is megjelenik. Vitello tonnaton (jellegzetes piemonti előétel - a szerk.), kacsamellen, firenzei rákkoktélon, paradicsomos gazpachion keresztül kalauzolják a vendégeket a gasztronómia útjain a felfedezések korába. Az italsor kiválasztásánál az Operaház pompáját vették figyelembe, ezért nagy hangsúlyt kap a pezsgő, mely a Kreinbacher Birtoktól érkezik.

Fotó: Rákossy Péter / Magyar Állami Operaház

A családi vállalkozásként működő cég gasztronómiai tevékenysége Budapesten 33 éves múltra tekint vissza. Éttermeikben (Pierrot, 21, Pest-Buda, Pest-Buda Terasz, ÉS Bisztró, ÉS Deli, Baltazár, Spíler Original, Spíler Shanghai, Spíler Biergarten, Opera Café) évente közel egymillió vendéget szolgálnak ki és közel 200 kollégánknak nyújtanak munkahelyet. A közlemény szerint legfontosabb küldetésük, hogy a magyar gasztronómia ismét egykori, háború előtti fényében tündököljön.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.