Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre - közölték az MTI-vel a szervezők.
Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudható, melyik húsz nemzet séfje vesz részt az európai döntőn. Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Svájcban február végéig rendezik meg a nemzeti döntőket.
A február 18-i magyarországi döntőbe a selejtezőből Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Szabó László (Sodexo), Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest) jutott be, és elindul Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d'Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is.
A Bocuse d'Or Europe versenyt 2016. május 10-11-én rendezik meg a Sirha Budapest nemzetközi szakkiállítás keretében. A húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d'Or Europe 2016 győztesének címéért. Segédjük és felkészítő trénerük támogatásával kell megalkotniuk egy húsételt szarvasból és egy halételt kecsegéből és annak kaviárjából.
Magyarország először 2013-ban vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjében, Széll Tamás a 10. helyen végzett, Molnár Gábor pedig idén a 13. helyet szerezte meg. Az európai döntő most kiváló lehetőséget nyújt az előrelépésre, miközben Magyarország felhívhatja a figyelmet gasztronómiájára, minőségi termékeire és kulináris örökségére – mondta korábban Hamvas Zoltán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.