2010. nyarán került a polikarbonát öntőformába a legelső, kereskedelmi forgalomba szánt chocoMe csokoládé, melyet még kézi temperálással készített Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa. Az elmúlt 5 év alatt 27 díjat, elismerést sikerült bezsebelni a manufaktúrának, és hamarosan elkészül a kétmilliomodik chocoMe csokoládé is.
A nemrég kiadott sajtóközleményük szerint a táblás étcsokoládék alapanyaga ezentúl Valrhona 66%-os kakaótartalmú étcsokoládéból készül majd, az ősszel pedig beköszönnek a chocoMe legújabb Raffinée ízei is: a szőkecsokoládé és a kávés-kardamomos szicíliai mandula is.
Előbbit azzal magyarázzák, hogy a chocoMe egyre több csokoládét ad el a világ számos országában, ezért fokozatosan kell ügyelnie arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Ezért cserélte le Mészáros Gábor a kíváló belga táblás étcsokoládék alapanyagát egy még tökéletesebbre, a tekintélyes francia Valrhona csokoládégyár egyik étcsokoládéjára. A chocoMe legújabb Raffinée ízeit pedig azért vették be a portfólióba, mert a szőkecsokoládé és kávés-kardamomos szicíliai mandula eddig kevésbé volt ismert a magyar piacon.
Mikor szőke a csokoládé?
Szőkecsokoládénak nevezte el a Valrhona csokoládégyár az új, negyedik csokoládétípusát, a mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellett. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között van, de ízében az utóbbira hajaz, karamellízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot különleges szaktudást igényel. Hazánkban kiskereskedelmi kiszerelésben a chocoMe használja először.
Miért olyan jó a szicíliai mandula?
Mert Szicíliában van állítólag a világ legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és intenzíven krémes ízű mandulája. Ezt használja a csokimanufaktúra is, mégpedig úgy, hogy először egészen finomra pörkölt, őrölt arabica kávébabbal ízesített csokoládémasszával vonja be, majd a kávéaromával átitatott szemeket egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetik. A kardamom egzotikus, kámforos aromája a csokoládéból kissé fanyar, a citrusokra emlékeztető ízkomponenseket emel ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.