Csipkebogyó-ketchup készül a Tihanyi PIAC Placcon

Magyarország
PUBLIKÁLÁS: 2015. október 08. 15:08
Lakatos Márk gasztroműhelye bárányt süt, Kaldeneker György csipkebogyós minestrone levest főz, ezenkívül a csipkebogyós vadragut és a csipkebogyós ketchupot is megkóstolhatjuk október 10-én, a Csipkebogyó Pikniken.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park csipkebogyó túrára invitál a Tihanyi-félszigeten, a zánkai Gyögynövény-völgy szakértői pedig a piacon tartanak előadást a csipkebogyó felhasználási módjairól.

Fotó: Tihanyi PIAC Placc


A csipkebogyós ételekhez a paloznaki Homola Pincészet ajánl borokat, az árusok pedig csipkebogyós lekvárral, szörppel, ketchuppel készülnek. Lesz élőzene és gyerekfoglalkoztató, a túrán szedett csipkebogyót pedig beváltják a piacon. A részletes program itt található.

A Tihanyi PIAC placc a Balaton egyik legnépszerűbb termelői piaca. Az őszi, téli és tavaszi szombatokon (és vasárnapokon) is nyitva tart. A piac november 14-én, a tihanyi Garda Fesztiválhoz is csatlakozik majd egy nagyobb gasztró dobással, decemberben pedig Vadásznappal várják az szervezők a hidegben is kitartó placc-rajongókat.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.