Az elmúlt években több magyar kolostor és egyház fogott sörkészítésbe, így idén három új, "vallásos lelkületű" sörbrandet mutat be a fesztivál - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Zirci Ciszterci Apátságban, a kolostor pincéjében épült fel Magyarország első valódi apátsági sörfőzdéje a 18. századi zirci főzde szellemi örököseként. A történelmi környezetbe helyezett modern főzde mai felfogásban főzött sörszortimenttel mutatkozik be a Főzdefeszten.
A Bakonybéli Szt. Mauriciusz kolostor három fajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség pedig újrateremtette a legendás Szt. István Portert, amit ismét Kőbányán, a Monyó Sörfőzdében készítenek.
Természetesen a korábbi évek hagyományainak megfelelően a már megszokott klasszikus felhozatal, valamint számos premier és újdonság is várható a fesztiválon, ráadásul a 10. Főzdefeszten először külföldi kézműves sörfőzőket is bemutatnak, ugyanis Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a budapesti fesztivál iránt.
Nemcsak a sörök, hanem az ételek kínálata is frissül, a bevált slágerek - mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár - mellett új street-food standokat is felállítanak a Street Food Marketen.
Az Olof Palme sétány nagy terei és a főutak mellett kisebb, "intim" sörkerteket is kialakítanak a szervezők. A háromnapos fesztiválon díjakat is átadnak: kiosztják az Év kedvenc söre, az Év sörfőzdéje és az Év legjobb sörcímkéje díjat.
A fesztiválról további információk a www.fozdefeszt.hu oldalon találhatók.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.