Michelin-csillagos séf főz az Air France utasaira

régismarcon
PUBLIKÁLÁS: 2014. március 27. 09:12
Párolt zöld lencse rákkal, párolt báránylapocka fügével és háztáji csirke fekete kucsmagombával - csak néhány azon ételek közül, amelyeket az Air France utasai tányérjaikra kapnak a business osztályon.

Régis Marcon, három Michelin-csillagos mesterszakács készíti az ételeket a francia légitársaság hosszútávú járatainak business osztályán. Április elsejétől öt különleges fogása kap helyet a menüben, április 22-én pedig személyesen mutatja be ezeket a Párizsból Tokióba tartó járat business osztályán – írja közleményében az Air France.

Régis Marcon, három Michelin-csillagos mesterszakács Fotó: ACG

Az utasok áprilistól hat hónapon át kóstolhatják meg a fogásokat, amelyek olyan alapanyagokból készülnek, mint a zöld puy lencse vagy a fekete kucsmagomba. A légitársaság ígérete szerint egy Régis Marcon által jegyzett fogás mindig szerepel majd a menüben található négy különböző étel között a Párizsból induló járatokon. Az autentikus konyhaművészetéről ismert séf havonta kétszer újítja meg választékát a törzsutasok igényeinek megfelelően, miközben a szezonális ételeket a legjobb francia termékekkel vegyíti. 2014. április 22-én pedig személyesen mutatja be a gourmet fogásokat a légitársaság tokiói járatán.

Zöldlencsés rák
Galéria: Michelin Air France Fotó: Patrick Delapierre / ACG

Az Air France 2011 decembere óta kér fel neves francia séfeket egy-egy menüsor kidolgozására. A hosszútávú járatok Business osztályának utasai eddig Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített ételeit fogyaszthatták. Ezúttal Régis Marcon mesterszakács étel-különlegességeit kóstolhatják, aki kivívta a szakma (Bocuse d'Or győzelem 1995-ben) és a kritikusok (három Michelin-csillag) elismerését is.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.