A Balaton északi partján található településre a korábbi évek tapasztalatai alapján csaknem kétezer látogatót várnak - mondta az MTI-nek Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.
A gasztronómiai fesztiválra idén is több mint 500 kiló keszeggel készülnek a szervezők, amelyet hagyományosan paprikás lisztben megforgatva sütnek ropogósra. A településvezető elmondta, hogy a rendezvénnyel a balatoni halakra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek közül a keszeg az egyik legízletesebb balatoni halfajta.
Idén, július 6-án Gyenesdiás ad otthont a Nemzetközi Diós Települések Találkozójának is. A már hetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt 2007-ben Gyenesdiás indította útjára. A találkozón a hazai települések közül Diósviszló, Diósjenő, Diósd, Dióskál mutatkozik be, a határon túlról a szlovákiai Diósförgepatony és a romániai Bihardiószeg képviselteti magát.
A kétnapos programsorozat szombaton délelőtt 10 órától a Kárpáti korzón, a gyenesdiási piac mögött felállított rendezvénysátorban a Diós települések bemutatkozásával veszi kezdetét. A diási strandon pedig délután gyermekprogramok, homokvárépítő-verseny és vízi aerobik várja az érdeklődőket.
A zenés, táncos programok vasárnap délután 15 órától folytatódnak, közreműködik a Hévízi Új Színpad társulata, a Gála Társastánc Klub és a Rezidance együttes. A Kárpáti korzón vasárnap 17 órától kezdődő halászléfőző-versenyen sokféle módszerrel alkotnak majd gasztronómiai remekeket. A fesztivál vasárnap dzsesszkoncerttel és a tapolcai Verkli zenekar tánczenés estjével zárul, a részletes program ezen az oldalon olvasható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.