Nem befőttel ünnepeljük a meggyet a hétvégén

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2013. május 14. 15:40
Nem befőttel ünnepeljük a meggyet a hétvégén

2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet – tájékoztat a fesztivál honlapja. Május 16. és 19. között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. Az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Most egy másik formájában kóstolhatjuk. Fotó: Katala / Indafotó

Folytatódik a Budapesti Pálinkafesztivál tematikus sorozata és a hagyományt öregbítve, a szilva és a barack után idén a meggy kapja a kitüntetett szerepet a rendezvényen. A csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtöst- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat május 16. és 19. között kóstolhatják meg a látogatók az Erzsébet tér parkjában, ahol, mint minden évben, díszdobozba kerül Magyarország pálinkafőzdéinek közös „munkája", a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.

A kóstolgatást koncertek is színesítik majd, fellép többek között a Péterfy Bori Love Band, a colorKestar és a Tátrai Tibor Gitár Trió.

Napijegy: 2 000 Ft, mely egy kóstoló poharat tartalmaz.

Bérlet: 5 500 Ft, mely egy kóstoló poharat tartalmaz.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.