Imádod a sült szalonna ízét, de nem szeretnél zsíros, feldolgozott húst enni? Akkor készíts tofuból bacon-t. Ropogós, füstös és kímélő étel. Percek alatt kész van, és az íze mennyei.
Tofuból bacon-t készíteni a legjobb ötlet a világon. A titok az apró részletekben rejlik, ám ha ezeket a lépéseket ismered és betartod, olyan ízorgiába lesz részed, hogy nem is fogod érteni, eddig miért nem ezt etted minden nap.
Így készíthetsz tofuból bacon-t pofonegyszerűen Fotó: Brent Hofacker / Shutterstock
Tofuból bacon-t: a húsimádók is rajonganak érte
Tofuból bacon-t készíteni pofonegyszerű. Csak néhány hozzávaló, pár perc pácolás, egy forró air fryer vagy egy serpenyő, és kész is a vegán bacon. Már az íze is meggyőző, de ha ez nem lenne elég, akkor jó, ha tudod, hogy még egészséges is, mivel teljes értékű növényi fehérjét viszel be a szervezetedbe, ami ráadásul kicsit sem terheli meg a gyomrodat vagy az emésztésedet.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 csomag kemény tofu, ha lehet füstölt
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál füstölt paprika
1 kávéskanál fokhagymapor
1 káváskanál juharszirup vagy agávé
1 csipet füstölt só
1 evőkanál olaj – használhatsz napraforgóolajat is, de a szezámolaj a legjobb választás
Füstölt tofuból a legfinomabb a tofu bacon Fotó: New Africa / Shutterstock
Így készítsd el könnyedén:
Miután kicsomagoltad a tofut, alaposan itasd le róla a nedvességet papírtörlő segítségével. Kicsit meg is nyomkodhatod vele, de csak óvatosan, hogy nem törd szét a tofut. Ha van időd, akkor tekerd be papírtörlőbe, és tegyél rá egy nehezebb tányért 10 perce. Ez kisajtolja belőle a felesleges nedvességet, így ropogósabb lesz a végeredmény.
Vágd vékony szeletekre – kb. 2 mm vastagra, éppúgy, mint a bacon-t. Ha túrós csuszához vagy salátára szeretnéd tenni, akkor pedig apró kockákra vágd.
Egy tálban keverd össze az összes többi hozzávalót.
Forgasd bele a tofuszeleteket vagy kockákat, majd hagyd pácolódni legalább 10 percig.
Air fryerben: 180 °C-on süsd 6–8 percig, félidőben fordítsd meg őket.
Serpenyőben: nagy lángon, kevés olajon jól süsd meg. Nem kell addig sütni, míg ropogós lesz, mert amikor lehúzod a tűzről és vársz pár percet, akkor úgyis ropogós lesz.
Miért jó nekünk a tofu bacon?
Növényi fehérjeforrás: tofu teljes értékű fehérjét tartalmaz, amire a szervezetnek nagy szüksége van Kevesebb zsír és nincs koleszterin – tökéletes alternatíva, ha szívbarát étrendet követsz
Kreatív húshelyettesítő: ugyanaz az élmény, kevesebb áldozattal
Gyorsan elkészíthető és olcsó: a tofu jóval olcsóbb a húsnál, és tovább is tárolható
Vegán, gluténmentes - ha GM szójaszószt, vagyis tamarit használsz hozzá
Kedvedre variálhatod az ízét: készítheted édesebbre, füstösebbre, csípősre, vagy egy kis ecettel megbolondítva savanykásabbra.
Ha szeretnéd kipróbálni a sütőben készíthető változatot, nézd meg a videót!
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.