Így még biztosan nem etted az avokádót – Egészséges, diétás és hihetetlenül finom

vegán
PUBLIKÁLÁS: 2025. augusztus 04. 16:05
Kívül ropogós, belül krémes, az íze pedig mennyei. A sült avokádó a legfinomabb étel, amit valaha kóstoltál.

A sült avokádó egészen biztos, hogy levesz a lábadról, még akkor is, ha eddig nem voltál rajongója ennek a gyümölcsnek. Igen, az avokádó gyümölcs, még akkor is, ha felhasználást tekintve zöldségként kezeled, mint ahogy mindenki más is. Ez a fogás percek alatt elkészül, ráadásul bátran megkínálhatod vele a vegán vagy gluténérzékeny barátaidat is.

sült avokádó mártogatóssal
A sült avokádó percek alatt elkészül, mennyei finom, ráadásul gluténmentes és vegán
Fotó: Sergii Koval /  Shutterstock 

Sült avokádó, ahogyan még nem kóstoltad

A sült avokádó nem fog csalódást okozni. Ha szereted az avokádót, de már kicsit unod a guacamole-t, vagy azt, hogy a salátába beledobálod, akkor ezt a receptet mindenképpen próbáld ki! Ha pedig eddig nem voltál oda érte, mostantól biztos, hogy imádni fogod! Egészen új szintre emeli az avokádóról alkotott véleményedet, ráadásul egy egészséges fogást dobhatsz össze percek alatt. 

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 2-3 evőkanál csicseriborsóliszt 
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • egy kevés frissen őrölt fekete bors
  • fél csésze zabpehely 
  • 2-3 evőkanál növényi tej 
  • 2-3 keményebb, de érett avokádó
  • olívaolaj spray
  • 1 citrom

Így készítsd:

  • Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Spriccelj sütőpapírra olajat, vagy kend el egy ecsettel
  • A zabpelyhet turmixgépben őröld durvább állagúra
  • Vágd félbe az avokádókat, távolítsd el a magokat, majd vágd hasábokra és szedd le a héját
  • Fűszerezd meg az avokádó hasábokat a sóval, borssal és fokhagymaporral
  • Egy tálba öntsd a növényi tejet, egy másikba a csicseriborsólisztet, a harmadikba pedig a durvára őrölt zabpelyhet.
  • Hempergesd meg az avokádószeleteket a csicseriborsólisztben, majd a tejben, végül a zabpehelyben és tedd őket a tepsire.
  • Amikor az összes avokádó be van bundázva, mehet az előmelegített 190 fokos sütőbe, és süsd aranybarnára 15-18 percig. 
  • Vedd ki a sütőből, tálald és facsarj rá pár csepp citromot, mert az fantasztikusan kihozza az avokádó ízét. 

Bors tipp: 

Készíts hozzá mártogatóst! Ehhez keverj össze vegán tejfölt egy kevés fokhagymával, sóval, borssal és pár csepp citromlével.

Miért érdemes avokádót enned?

Mert az avokádó egészséges, tele van olyan tápanyagokkal, amelyekre nagy szüksége van a szervezetednek:

  • rost - jó az emésztésnek 
  • magnézium - segít számos testfolyamatban
  • kálium - többek között a vérnyomás csökkentésében játszik szerepet
  • egészséges zsírsavakat tartalmaz, amelyek jót tesznek a szívnek, segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet, leküzdeni az életkorral összefüggő látásproblémákat és elősegítik más fontos tápanyagok felszívódását.

Ha szeretnél kipróbálni egy másik fantasztikus sült avokádó receptet, nézd meg a videót!

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.