Grillparti húsmentesen? De bizony ám! A nyárban az a legszuperebb, hogy akár minden este rendezhetsz grillpartit a barátaiddal, rokonaiddal vagy akár csak kettesben a pároddal. Nincs is annál fantasztikusabb, mint amikor megérzed a készülő finomságok füstös, fűszeres illatát. Ha eddig azt hitted, hogy a grillezés csak a húsimádók kedvelt időtöltése, akkor nagyon tévedsz! A vegetáriánus grillparti ugyanis nem csupán egy szelet grillsajtra korlátozódik – hanem színes, illatos, ízes és kreatív gasztrokaland, ami után senki nem fog a kolbászért sírdogálni. Mutatjuk, mit dobj a rácsra, ha valami igazán finomat sütnél!
Kezdődjön a grillparti húsmentesen! Ugye ismerős az érzés, hogy amikor beülsz egy étterembe, vagy a barátaid meghívnak vendégségbe, akkor nagyjából a köretekkel kell beérned, ráadásul azok is borzalmasan unalmasak: sült krumpli, párolt rizs, esetleg valami uncsi saláta. Pedig néhány zöldségből és fűszernövényből mennyei étel készülhet, ami akár még önmagában is megállja a helyét.
A páchoz:
Tetejére:
A gomba grillezve a legfinomabb, főleg, ha megbolondítod néhány finomsággal!
A gombának törd ki a szárát (ezeket is grillezheted vagy felhasználhatod pástétomhoz, leveshez)
Tedd a fejeket egy tepsire fejjel lefelé fordítva
Keverd össze az olívaolajat, vajat, fokhagymát és a fűszereket és ezzel locsold meg a gombát
Vágd akkora darabokra a brie sajtot, hogy beleférjen a gombafejekbe, jól nyomkodd bele
A tetejét is locsold meg az olívaolajos fűszeres vajjal, és már mehet is a grillre
Jó magas hőfokon 10 perc bőven elég neki, akkor jó, ha a gomba még kissé roppanós marad.
Tipp: Brie sajt helyett használhatsz mozzarellát is, az kissé könnyedebb ízvilág.
Egy kis lábosba olvaszd fel a vajad, tedd bele a megpucolt fokhagymákat egészben, majd jöhetnek a fűszerek. Nagyon alacsony hőfokon süsd fél óráig. Figyelj, hogy éppen csak gyöngyözzön a vaj, ne forrjon! Ha elkészült, szedd ki az aranybarnára sült fokhagymákat, nyomd össze pépesre egy villával, tedd egy tálkába, keverj hozzá a vajból, amiben sütötted, hogy egy krémes masszát kapj. Ezzel töltsd meg a gombafejeket és már mehet is a grillre. 10 perc alatt kész is az isteni finomság.
A hamburgerpartiból sem kell kimaradnod, csupán a fűszeres darálthús helyett a házi készítésű zöldségpogácsákat tedd a buciba.
Az összes hozzávalót tedd egy tába, majd botmixerrel pépesítsd össze
Formázz belőle pogácsákat, és süsd meg a grillen mindkét oldalát aranybarnára.
Tálald buciban, friss zöldségekkel, humusszal, avokádókrémmel vagy lilahagymalekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.