
Az őszi krémleves az egyik legjobb választás, ha gyorsan szeretnél valami laktatót, mégis könnyen emészthetőt az asztalra varázsolni. Egy szelet pirítóssal vagy pirított magokkal megszórva már kész is a villámgyors laktató vacsora. Ráadásul a meleg, fűszeres ízek ilyenkor nemcsak a testet, hanem a lelket is átmelegítik. Az elkészítésük nem igényel mesteri tehetséget, néhány alaplépést követve biztos, hogy sikerélményed lesz.
Bors tipp: A tetejére locsolhatsz pár csepp tökmagolajat, ha éppen van otthon.
Bors tipp: A tetejére morzsolj egy kevés feta sajtot, ettől igazán különleges lesz az íze.
Bors tipp: Szórj a tetejére egy kevés durvára tört, pirított diót.
Az idényzöldségek tele vannak friss vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek éppen az adott időszakban támogatják legjobban a szervezetedet. Ősszel például a sütőtök, a cékla és az alma antioxidánsokban gazdag, erősíti az immunrendszert és segít felkészülni a hidegebb hónapokra. Ráadásul a szezonális termékek általában olcsóbbak, fenntarthatóbbak és ízletesebbek is, mint az üvegházi vagy messziről importált zöldségek és gyümölcsök.
Az ayurvéda szerint az ősz és a tél a meleg levesek időszaka
Az ayurvéda szerint ősszel és télen a testedben fokozódik a váta energia, ami szárazságot, hideget és nyugtalanságot hozhat. A meleg, krémes levesek ellensúlyozzák ezt a hatást: táplálnak, nyugtatnak és harmonizálják az emésztésedet. Ilyenkor különösen ajánlott olyan fűszerek használata, mint a gyömbér, a fahéj, a szegfűszeg és a szerecsendió. Ezek melegítő, keringést serkentő hatásúak, ráadásul nemcsak ízben teszik gazdagabbá a leveseket, hanem segítenek a hideg hónapokban energikusnak és ellenállóbbnak maradni.
Ha van otthon maradék zöldséged, abból is készíthetsz isteni krémlevest. Ha szeretnéd tudni, hogyan, nézd meg a videót!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.