
Az avokádó egy igazi szuperélelmiszer, ami nélkül ma már sokan elképzelhetetlennek tartják a reggelt. Azonban köztudott, hogy szinte pillanatok alatt megérik, ezért a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy végül ne a kukában landoljon. Ez ugyanis rettenetesen bosszantó, főleg akkor, ha még a fele visszavan. Mostantól viszont nem kell aggódnod a kidobott pénz miatt, mivel cikkünkben egy olyan egyszerű, házi praktikát mutatunk be, amivel napokkal később is élvezheted az ínycsiklandó gyümölcsöt.
Az avokádó tele van egészséges zsírokkal, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez és csökkentik a „rossz” koleszterint. Emellett rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így nem véletlen vált a tudatos táplálkozás egyik legnépszerűbb alapanyagává. Legyen szó paleo, keto, vegán vagy mediterrán diétáról, a finomság mindegyikbe könnyedén beilleszthető. Sokoldalúsága miatt pedig szinte bármilyen ételhez passzol, legyen szó sós vagy édes fogásról.
Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor félálomban szelnéd fel az avokádót a reggelihez és a belseje már nyálkás és pépes. Mivel a gyümölcs csak rövid ideig fogyasztható, az elmúlt években számtalan ötlet született a tárolásával kapcsolatban, amelyek között egy hatalmas tévhit is él. Amy Cross élelmiszerlogisztikai szakértő ugyanis óva int attól a népszerű TikTok-trendtől, amely szerint az avokádót egy tál vízben kellene tárolni.
Ha az avokádószeleteket vízbe teszed, akkor a héján lévő baktériumok szennyezhetik a gyümölcs húsát és tökéletes környezetet teremtenek a penészgombáknak. Ez pedig nemcsak hatástalan tárolási módszer, hanem még ételmérgezést is okozhat.
Az avokádó tárolásakor vesd el teljesen a vizes trükköt és tedd inkább egy jól zárható, légmentes edénybe, például egy befőttesüvegbe, mivel a gyümölcs az oxidáció miatt indul romlásnak. Gyakran előfordul, hogy bár felvágjuk az avokádót, de csak a fele fogy el. Ilyen esetben a gyümölcsöt a héjával és a magjával együtt rakd el egy jól zárható edénybe, amelyben akár 1 hétig is friss marad. Továbbá, ha citromlevet vagy olívaolajat kensz a húsára, még tovább növelheted a finomság élettartamát.
Az alábbi videóból megtudhatod, mi történik a testeddel, ha minden nap eszel avokádót:
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.