
Zöldség, vagy gyümölcs? Dinnye vagy uborka? Ha a te érdeklődésed is felkeltette az egérdinnye, akkor olvass tovább!
Nem, nem egy újabb divatszó a zöldségesnél, hanem egy Mexikóból érkezett kúszónövény, ami úgy néz ki, mintha egy miniatűr görögdinnye és egy uborka házasságából született volna. Apró termései zöld csíkosak, és amikor beleharapsz, frissítő uborkaíz fogad, egy csipetnyi savanykás csavarral. Szóval, ha szereted az izgalmas újdonságokat – vagy csak unod a szokványosat –, ez muszáj kipróbálnod!
Tudod mi a legjobb? Nem kell hogy profi kertész legyél hozzá! Egy kis napfény, egy kis víz, meg egy támaszték, amin kapaszkodhat, és máris ott a saját kis zöld csoda a balkonon vagy a kertben.
Na de lássuk, hogyan építheted be a menübe ezt a dinnye (uborka?) különlegességet? Íme egy pofonegyszerű recept, amivel biztosan te leszel a kerti parti sztárja!
Az egérdinnyéket csak megmosod, félbevágod, összekevered a salátával, meglocsolod citromlével és olívaolajjal, megszórod fetával és mentalevéllel. Pár perc, és már kész is a friss, ropogós, enyhén savanykás dinnyesaláta, ami garantáltan felpezsdíti a kerti partikat.
Szóval, ha legközelebb azon gondolkodsz, mivel dobhatnád fel a nyarat, a mexikói egérdinnye tuti befutó. Könnyű termeszteni, mutatós, és eszméletlenül finom! Hamar a konyhád sztárja lesz!
Az alábbi videóból többet is megtudhatsz az egérdinnyéről:
Az alábbi cikkeinket se hagyd ki:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.