Amikor a hűtőt kinyitjuk jó érzés, hogy mindig találunk benne valami frisset és finomat. Eláruljuk, hogy az uborka megfelelő tartásához mit kell tenned.
Az uborka nagyon népszerű konyhai alapanyag a salátákhoz, szendvicsekhez, tésztákhoz, sőt levesekhez is egyaránt. ezért mindenki nagyon szereti a friss és üdítő ízét. Az élelmiszer leghosszabb ideig tartó fenntartása nagyon nehéz és körülményes lehet a pörgős mindennapok mellett, ezért hoztunk egy tippet, élelmiszer szakértők alátámasztásával, hogyan tárold az uborkát, hogy tovább fel tud használni az ételedhez.
Az uborka rettentően érzékeny tárolásra, ezért ha nem megfelelően tároljuk könnyen megfonnyadhat és elpuhulhat, ami arra késztet minket, hogy megszabaduljunk tőle. A Mill Food Recycler hulladékszakértői felfedték, hogy az uborka egy hétig is eláll. Azt is javasolták, hogy az eltarthatóságuk meghosszabbításának egy másik módja az, hogy a mosás és szárítás előtt eltávolítjuk az uborka műanyag csomagolását.
”Bárhogyan is tárolod az uborkát, az első lépés, hogy amint hazahozod, azonnal mosd és szárítsd meg. Bármely gyümölcs vagy zöldség felületén lévő baktériumok felgyorsítják a romlási folyamatot, ezért az uborka alapos öblítése folyó víz alatt elengedhetetlen a frissesség megőrzéséhez.”
- közölte forrásában a The Mirror.
A szakértők azt is javasolják, hogy az uborkát papírtörlővel csomagoljuk be, mielőtt cipzáras zacskóba tesszük. Ez segít felszívni a felesleges nedvességet, és megakadályozza, hogy a páralecsapódás felhalmozódjon az uborka külsején. Ez okozza általában a korai romlást. Továbbá azt is kiemelték a szakértők, hogy a hűtőszekrény hőmérséklet ingadozása káros is lehet a gyümölcsökre és zöldségekre.
Egy bevált trükk ennek a problémának a megoldására, hogy egy fémkanalat helyezünk a műanyag zacskóba a süteményekkel együtt, hogy a zacskó belsejében lévő hőmérséklet egyenletesebb maradjon; a fémkanál hőmérsékletét kevésbé befolyásolja az ajtó nyitása és zárása, és megakadályozza a hőmérséklet-ingadozást az uborkán belül.”
- jegyezték meg a szakértők.
Végezetül, még egy tanács, hogy az uborka vágott végét érdemes lefedni folpack-kal, a frissessége további fenntartásához.