Három tuti trükk: így nem lesz bőrös a puding teteje!

háztartási tippek
PUBLIKÁLÁS: 2025. január 17. 12:00
Így lesz tökéletesen krémes a puding!

Legyen szó háziról vagy boltban vásárolt, porból készítettről, a főzött puding felülete könnyen bebőrösödhet, ha levegővel érintkezik. Ezt a hártyát persze sokan nem szívesen fogyasztják el, de szerencsére van ellene megoldás! A Mindmegette három pofonegyszerű trükköt osztott meg, amivel ez elkerülhetővé válik.

 

TRÜKK 1.: A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után, amíg még meleg, egy kanál cukorral vékonyan meghintjük. 

TRÜKK 2.: Cukor helyett önthetünk a még szintén forró pudig tetejére egy kevés olvasztott vajat is - ez is segít megakadályozni a bőrösödést.

TRÜKK 3.: A forró pudingot öntsük egy nagy, vagy több kisebb tálkába, majd fedjük le folpakkal úgy, hogy a fólia érintkezzen a pudinggal, így ugyanis nemcsak bőrös nem lesz, de a páracseppek sem hullanak vissza a krémbe, és nem hígítják fel azt.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.