Egyre többet használjuk az air fryert, így nem is lehet kérdés, hogy a dubai csoki készítésekor is bevethető a csoki olvasztására és a tészta pirítására.
Karácsony előtt robbant köztudatba a dubai csoki. A Mindmegette jóvoltából karácsony közeledtével most egy csodálatos, fenyő alakú dubai csoki készül.
Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:
50 g vaj
200 g ét- vagy tejcsokoládé-csipsz
25 g fehércsokoládé-csipsz
250 g kadayf tészta
500 g pisztáciakrém
Elkészítés:
Az air fryert 5 percig előmelegítjük 200 fokon.
A vajat 200 fokon 1 perc alatt megolvasztjuk.
A kétféle csokicsipszet külön edényben felolvasztjuk 1 perc alatt.
A fehér csokit kivesszük, a másik csokit és a vajat visszatesszük az air fryerbe.
A fehér csokival kidekoráljuk a formát, ráöntjük a csoki felét és hidegre tesszük, hogy dermedjen.
A tésztát felvágjuk, az air fryerbe tesszük, kézzel átforgatjuk, majd rálocsoljuk a vajat és azzal is átforgatjuk. 200 fokon 6 percig sütjük úgy, hogy 3 és 5 perc után megkeverjük a tésztát.
Amikor kész, összekeverjük a pisztáciakrémmel és a masszát rásimítjuk a dermedt csokira.
Hidegre tesszük, majd ha megdermedt, óvatosan levesszük róla a formát.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.