Egészség

A szakértő elárulta: ezért ne tárold soha alufóliában az ételmaradékot!

K.B.

Létrehozva: 2024.11.27.

Az élelmiszer-kutató szerint vannak sokkal jobb lehetőségek.

A chicagói Aqualab nevű cég élelmiszer-kutatója, Dr. Zachary Cartwright szerint tévhit, hogy az alufóliába csomagolt élelmiszerek megtartják a minőségüket. A szakértő szerint aggasztó, hogy mennyi ember használja az alufóliát arra, hogy a megmaradt ételt abban tárolja, miközben számos sokkal jobb alternatíva is megtalálható a piacon. Dr. Zachary elárulta azt is, hogy mi a baj ezzel a módszerrel és miért gondolja úgy, hogy így fertőzés veszélyének tesszük ki a táplálékot.

alufólia evés étel élelmiszer
Az alufóliába csomagolt ételmaradékot könnyebben támadhatják meg baktériumok /Fotó: @Pexels

Az élelmiszereket egy egyszerű, de kevésbé ismert okból fenyegeti a baktériumok általi fertőzés veszélye, ha alufóliába csomagoljuk őket: így nincsenek légmentesen lezárva.

- kezdte beszámolóját a szakértő az Uniladnek.

A műanyag dobozok, a zárható műanyag zacskók sokkal jobb és biztonságosabb megoldásokat kínálnak. 

Dr. Zachary szerint az alufólia nem képes rá, hogy légmentes tapadást érjen el, ugyanis nem illeszkedik tökéletesen a felületekhez, és nem is lehet teljesen körbezárni vele az élelmiszereket. Ez a szakértő szerint azt eredményezheti, hogy súlyos ételmérgezést okozhatnak azok a termékek, amelyek csupán alufóliában vannak elrakva. 

Ha nem megfelelően tároljátok az ételeket, vagy evés előtt nem melegítitek fel megfelelő hőmérsékletre őket, akkor életveszélyes ételmérgezéssel fenyegetitek magatokat. A hűtő hidege ugyanis csak lassítja a kórokozók szaporodását, nem megállítja. Csak a -20 Celsius fokon való tárolás akadályozza meg a mérgező baktériumok szaporodását. 

- zárta sorait az élelmiszer-kutató.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek