Ha így panírozol, extrán ropogós bundával vehetsz le mindenkit a lábáról

panír
PUBLIKÁLÁS: 2024. szeptember 02. 12:30
Mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utána!

A panír kellemes textúrát ad a húsoknak, halaknak, zöldségeknek, és az étel ízét is különlegesebbé teszi. Leggyakrabban a liszt, tojás, zsemlemorzsa kombinációt használja mindenki, de ha ezen variálunk, még finomabb eredményt érhetünk el.

Fotó: Pexels

A panírozás akkor jó igazán, ha belül igazán szaftos az étel, kívül pedig ropogós. Ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesíted, akkor pedig még ropogósabbá és izgalmasabbá teheted az ebédet.

Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.

A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény - írja a mindmegette.hu.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.