Odaégett a rizs? Ezzel a trükkel könnyedén megszabadulhatsz az odakozmált szemektől!

háztartási tippek
PUBLIKÁLÁS: 2024. augusztus 22. 12:30
Ezzel a trükkel gyorsan és könnyedén varázsolhatod tisztává a lábost.

A rizs elkészítése során elég, ha csak egy percre nem figyelünk oda, és máris odakaphat: ha pedig rendesen odaég, akkor csak hosszas áztatás és kőkemény súrolás után lehet megszabadulni az odakozmált rizsszemektől. Azonban létezik egy ezeknél gyorsabb és egyszerűbb megoldás is: ez pedig nem más, mint a forralás.

így szabadulhatsz meg könnyedén az odakozmált rizstől!  Fotó: Pixabay

Így tüntesd el az odakozmált rizst

Habár egyszerűnek tűnik, a tökéletes, pergős rizs elkészítése bizony sok mindentől függ és nem is olyan könnyű, mint azt sokan hinnék. Ha valamiért lekapja az alját és odaragad, esetleg odaég a főtt rizs, akkor se essünk kétségbe, ugyanis minden helyrehozható! Szedd ki az edényből a még ehető rizsszemeket, majd kicsit kapargasd meg, hogy az égett rész nagyját eltávolítsd! 

Ezután engedd fel két-háromujjnyi magasan vízzel, tegyél bele egy kis mosogatószert, keverd el és tedd fel a tűzre, majd kapcsold be alatta a gázt! Forrald fel a mosogatószeres vizet, ezután vedd vissza takarékra a lángot és hagyd forrni pár percig! 

Egy fakanállal érdemes kavargatni, fellazítani a leégett szemeket. Ha kész, hagyd kihűlni, majd öntsd a mosogató szűrőjébe a vizet és a benne felázott rizsszemeket, végül a szokásos módon mosogasd el a lábast – javasolja a Mindmegette.

Fontos: nem szabad felügyelet nélkül hagyni az edényt a tűzön, ugyanis könnyen felhabzik és kifut a mosogatószeres víz!

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.