Fesztiválfalatok, amikkel garantáltan bírod a bulit reggelig

fesztivál
PUBLIKÁLÁS: 2024. július 22. 12:00
Harapjunk valamit buli előtt!

Ne induljunk el éhesen a különböző szabadtéri fesztiválokra, és együnk olyan finomságokat, amelyek kellően eltelítenek, de mégsem terhelik meg a gyomrunkat. Így a bulizás is fesztelenebb lesz! A Fanny magazin receptjeiből válogattunk.

Pikáns szendvics őszibarackkal

Hozzávalók (2 adaghoz): 1 db bagett (tökmagos) * 2 szelet sonka * 3-4 szelet camembert * 1/2 db őszibarack * csiliszósz * 1/2 marék rukkola

Peach,Prosciutto,Ham,Stracciatella,Cheese,Spinach,Bruschetta,Top,View,On
Pikáns szendvics őszibarackkal Fotó: Anna Puzatykh

1. Vágjuk félbe a bagettet. Tegyük bele a sonkát, a sajtot, és grillezzük néhány percig a sütőben, hogy a camembert megolvadjon.

2. Vegyük ki a sütőből, rakjuk rá az őszibarackot, és locsoljuk meg egy kevés csiliszósszal. Végül szórjuk meg a leöblített, lecsepegtetett rukolával, és fedjük le az üres felével.

Elkészítési idő: 15 perc

Fűszeresen pácolt zöldségek és húsok grillezve

Hozzávalók (4 adaghoz): 2 db csirkemell * 2 csík szűzérme * 1 db piros kaliforniai paprika * 1-2 db cukkini * 1-2 db kisebb padlizsán * 1 db zsenge karalábé * 3-4 db szép nagy fej gomba * 1-2 db TV paprika

A zöldségpácléhez: olívaolaj * 3 gerezd fokhagyma * citromfű * kurkuma * durvára darált színes bors * só * 1/2 citrom leve és héja

A csirkés pácléhez: olívaolaj * 3 gerezd fokhagyma * 1 kiskanál garam masala fűszerkeverék * 1 kiskanál indiai citromfű * 1 evőkanál zöld curry paszta * 1 kiskanál darált chili * kókusztej * só

A sertésszűzes pácléhez: olívaolaj * 3 gerezd fokhagyma * 3 ágacska rozmaring levele * kakukkfű * szójaszósz * durvára darált színes bors

Grilled,Vegetables,And,Chicken,Fillet,Salad.,Paprika,,Zucchini,,Eggplant,,Mushrooms,
Fűszeresen pácolt zöldségek és húsok grillezve  Fotó: 5PH

1. A különböző pácok hozzávalóit keverjük össze 3 tálba. A fokhagymát reszeljük le, a friss zöldfűszerleveleket aprítsuk fel, a többi fűszert csak ízlés szerint adagoljuk és keverjük el.

2. A húsokat és a zöldségeket szeleteljük kb. egyforma vastagságúra, és forgassuk  bele a pácba. Fedjük le és tegyük a hűtőbe néhány órára.

3. Forró grillrácson, vagy asztali grillen süssük meg a húsokat és a zöldségeket, majd tálaljuk különféle szószokkal.

Elkészítési idő: 60 perc + pácolás

Zabos-mézes gyümölcssaláta

Hozzávalók (4 adaghoz): 1 db ananász * 250 g eper * 2 db alma * 250 g szőlő * 4 evőkanál méz * 2 evőkanál zabkorpa

Fruit,Berry,Salad,With,Yogurt,And,Granola,For,Healthy,Breakfast
Zabos-mézes gyümölcssaláta  Fotó: Olga Miltsova

1. A gyümölcsöket mossuk meg, szükség szerint tisztítsuk meg. Az ananászt és az almát kockázzuk fel, az epret és a szőlőt felezzük, a nagyobb szeműeket negyedeljük.

2. A gyümölcsöket tegyük egy nagy tálba, csorgassuk le mézzel, majd óvatosan keverjük össze.

3. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt keverjük össze a zabkorpával is.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.