Egészség

Megszólalt az orvos: fontos dolgokat közölt a fényvédővel kapcsolatban

KL

Létrehozva: 2024.06.23.

A szakember elárult néhány tanácsot a bőröd védelméért.

Ahogy melegszik az idő, egyre gyakrabban nyúlunk a napkrém után – de az, hogy hogyan és mivel kenjük fel, nagyon nem mindegy.

naptej, fényvédő, védekezés, napozás
Fotó: Unsplash.com

Egy orvos most arra figyelmeztetett, hogy három nagy hibát követünk el, amikor a fényvédő krémet alkalmazzuk, és amelyek súlyos következményekkel járhatnak egészségünkre nézve. Dr. Sarah Tranter a TikTokon beszélt ezekről. Először is rámutatott, hogy az emberek gyakran elhanyagolják a fényvédő használatát egész évben, ami kulcsfontosságú a bőr védelmében.

Vannak, akik nem megfelelő típusú krémet választanak a bőrüknek, ami problémát okozhat. Az orvos ezután hangsúlyozta, hogy sokan nem alkalmaznak elegendő mennyiségű fényvédőt a hatékony fedés biztosítása érdekében. Fontos az is, hogy a nap folyamán többször is alkalmazzuk a megfelelő védelem érdekében. 

A szakember azt is megjegyezte, hogy az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják a kulcsfontosságú területeket, amikor fényvédőt használnak. Hangsúlyozta, hogy nem szabad kihagyni az olyan részeket, mint a szemhéj, a fül, a nyak és a kezek.

Az NHS arra figyelmeztet, hogy a leégés növeli a bőrrák kockázatát. Ezért létfontosságú, hogy mindig védd s bőröd. Az NHS azt javasolja, hogy a nap legnaposabb részében, azaz márciustól októberig 11 és 15 óra között maradj az árnyékban. Az orvosok bizonyos óvintézkedések megtételét javasolják a napozás során. 

Az NHS irányelvei szerint ezek a következők:

  • Maradj árnyékban 11 és 15 óra között.
  • A bőr égési sérüléseinek elkerülése.
  • Megfelelő ruházat és napszemüveg viselése.
  • Fokozott odafigyelés a gyerekekkel.
  • Legalább SPF 30-as fényvédő krém alkalmazása.

Bizonyos embereknek azt is tanácsolják, hogy legyenek különösen óvatosak a napon. Ide tartoznak azok, akik bőrbetegségben szenvednek, vagy akinek a családjában előfordult már bőrrák - írja a Mirror.

@drsarahtranter Which of these #sunscreen mistakes are you guilty of?? Let me know👇🏼 #sunscreentips #skincare #skin #aesthetics ♬ original sound - Dr Sarah

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek